Sejlnet.dk

Back Home

Forsikringssvindel - brændte både af for millioner

4
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4 (1 stemme)

Forsikingssvindel menes at være motivet bag den omfattende brand i Ishøj havn sidste år den 20. maj. Politiet har i formiddags anholdt en 58-årig mand, der sigtes for at have bestilt en påsat brand i Ishøj Havn, hvor fire lystbåde brændte. Den anholdte mand er ejer af en af de udbrændte både.

De forløbige opgjorte skader er vurderet til over fire millioner kroner efter den voldsomme brand. To af bådene udbrændte og sank, mens to andre både blev svært brand- og sodskadet.

File 538

Branden var kraftig og omfattende, to både sank, mens to andre blev totalskadet

Brugte brandbar væske til antændelse

Branden blev startet i 48 fods Bayliner med navnet Skipper II, og derfra spredte ilden sig videre til nabobådene. Allerede i tirsdags blev en 35 årig mand varetægtsfængslet for 4 uger. Han sigtes for at have påsat branden med brandbar væske, som var hældt ud i Skipper II.

File 531

En Bavaria båd, der var nabobåd til Skipper II sank under branden

Ejeren af Skipper II sigtes efter straffelovens §181, der handler om brandstiftelse, der sker for at besvige forsikringen. En overtrædelse, der kan give op til 6 års fængsel. Hvis den 58-årige bådejer bliver dømt for at have bestilt branden, kan han foruden en længere fængselsstraf se frem til en millionregning fra forsikringsselskaberne.

Mulige medgerningsmænd på fri fod

Ejeren af skipper II blev anholdt kl. 9.50 i dag og fremstilles i eftermiddag ved retten i Glostrup med krav om varetægtsfængsling. Politiet kræver dørlukning, fordi der stadig kan være medgerningsmænd på fri fod.

Anklager Helle Giersing oplyser, at politiet i august fik en anonym henvendelse, der siden er blevet efterforsket.

"Som det fremgår af sigtelsen, så mener vi, at motivet er forsøg på forsikringssvindel", udtaler anklageren.

Brandstiftelsen i Skipper II skete kl. 03.50, og efterfølgende stod op til 6 meter flammer op fra bådene. Baylineren var overtændt, da brandvæsnet ankom til Ishøj havn. Brandmændene stod på de omkringliggende både og hældte vand ind i bådene indtil de sank, og branden derved blev slukket. Det blev gjort for at begrænse skaderne, da bådene ligger tæt i havnen.

File 536

Branden var voldsom og stålbåden ved siden af skipper blev totalt skadet

En foreløbig opgørelse over skaderne er på godt fire millioner kr. Det er erstatningerne for tre af bådene, mens politiet mangler en opgørelse for den fjerde båd.

"Vi kommer nok op på cirka fem millioner kr., når den samlede opgørelse over skaderne foreligger", siger anklager Helle Giersing.

 

Foto: Sejlnet.dk & Michael Rosengård, http://www.brand-ishoj.dk

 

Relaterede Sejlnet.dk artikler

Brand i Ishøj havn

Brand i Ishøj havn muligvis startet af efterladt grill