Sejlnet.dk

Back Home

Pirater myrder dansk sejler

0
Din bedømmelse: Ingen

Placering

Panama
8° 59' 42.9828" N, 79° 30' 52.2" W

Desværre mistede den 61 årige sejler og dykker Bo Kjær-Olsen livet, da han blev dræbt den 29. juni 2010 af fem pirater, der angreb hans sejlbåd Antares i Panama nær Bajo Pipón. Han blev skudt i benet under angrebet og døde efterfølgende af blodtab.

Bo Kjær-Olsen havde både dansk og amerikansk statsborgerskab. Bo Kjær-Olsen blev født i Danmark 1. juni 1949, men han emigrerede med sine forældre til Sydafrika i 1952, hvor han boede i 27 år. Dernæst slog han sig i USA i Honolulu på Hawaii og flyttede sidenhen til Panama, hvor han startede sit dykkerfirma.

Drev dykkerfirma i Panama

Danskeren var kendt som "Bond Olsen" i Panama, hvor han drev et dykkerfirma under navnet "Marina Pedrigal". Bo specialiserede sig at dykke efter gamle skibsvrag og var berømt som skattejæger i lokalsamfundet. Ifølge den lokale presse skulle Bo Kjær-Olsen have haft for 200.000 dollars spansk guld fra 1600-tallet ombord på båden Antares. Guldet skulle angiveligt stamme fra bjærgningen af en sunken skat i Honduras.

File 899

Bo's 70 fods stål båd "Antares"

Piraterne angreb familien

Hans søn Zacharias Kjær-Olsen, 24, der er amerikansk statsborger, blev ramt af en kugle, der satte sig fast tæt på rygsøjlen. Sønnens panamanske hustru Sujey Rodriguea blev slået i ansigtet af de fem pirater. Det lykkedes dog det unge par at kæmpe sig væk fra Antares efter angrebet. Parret reddede sig i land i Puerto Pedregal i en mindre båd og slog alarm om drabet.

Det lykkedes at bjærge liget af den dræbte Kjær-Olsen, mens på trods af en intens eftersøgning er det ikke lykkedes myndighederne at finde piraterne.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter, at en dansk statsborger er død i Panama, men kan ikke give nærmere oplysninger på grund af tavshedspligt. "Udenrigsministeriet bistår den berørte familie og deres pårørende, som selvfølgelig er informeret", oplyser kontorchef Inge Durant.

 

Foto: www.panama-guide.com