Sejlnet.dk

Back Home

Pladsen for Granada bådejere, hvor vi kan give hinanden gode råd, vise billeder og hjælpe hinanden, hvis man har et problem der ikke lige er til at løse.

Billede: 

Hvad skal sidde her?

Billede: 

Hej derude,

Jeg kan ligeså godt sige det som det er: jeg er ny i gamet!
Jeg har købt mig en Granada 24, som af naturlige årsager har været rigget af over vinter, hvilket jeg ikke selv var med til og står derfor nu og mangler en "dims" som skal sidde i dette hul på undersiden af bommen (den smalle ende vender ind imod masten og øjet agterud).
Der skal sidde noget som jeg kan fæstne et tov til som kan gå ned i bunden af masten og dermed holde bommen nede.
Håber der sidder en derude, som ved jeg skal have anskaffet mig.

Nye hynder

Placering

57° 19' 51.4884" N, 10° 0' 35.7048" E

Vi har haft rotter i vores hynder og er nødt til at købe nye. Er der nogen der ligger inde med brugte hynder til Granada 27 eller har andre gode tricks til at få nye hynder uden at det koster en bondegård?

Skibskiste i styrbord

Placering

53° 10' 8.4108" N, 15° 50' 54.474" E

Er der nogle der kan give en ide om man kan købe/fremstille selv en skibskiste låg til styrbord side håber nogle kan hjælpe mig da jeg har søgt mange steder hilsen Svend

Første tur i "ARIEL" Granada 24

Placering

57° 20' 1.1184" N, 10° 31' 58.44" E

Så kom dagen hvor vores første sejlbåd "ARIEL" skulle i vandet, nogle venner kørte os til Løgstør torsdag den 4. juni 2015. Vognmanden var lidt forsinket, så klokken var omkring 21.00 inden vi kunne begynde at rigge den til, klokken 22.00 var mast og rulleforsejl klar, så vi blev enige om at sejle ind i havnen, og få noget mad.

Fredag morgen, efter lidt kaffe, blev det sidste gjort klar, havnefogden blev betalt, så klokken 10.30 var der afgang, valgte at gå for motor i gennem Limfjorden.

Sejltur den 5/10-2012

Lige en hurtig tur på Ringkøbing Fjord, fra Bork nu her til eftermiddag.
Der kom faktisk lige så meget vand oppe fra, som jeg sejlede i, så jeg var rigtig glad for min flydedragt med hætte, så var jeg også tør da jeg igen var i land, men dejligt med en lille sejltur.

God vind til alle.

Granada 24 folie

Hejsa Granada 24 ejere, så har jeg modtaget nogle sorte folier, som passer i størrelse med de originale på vores gamle Granada'er.
Hvis du vil have nye skilte på din Granada, så smid lige en mail, og jeg returnerer en kontakt til dig, så du også kan få det til at se pænt ud.
mvh Erik

Granada 24 - MAYLEX - på Ringkøbing Fjord

Billede: 

Placering

Danmark
55° 50' 58.1784" N, 8° 16' 41.5128" E

LOGO folier

Hejsa til GRANADA sejlere.
Jeg har kontakt til en folie mand, som mener han kan lave de rigtige LOGO'er til vores Granada'er, og jeg har selvfølgelig bedt om et komplet sæt til en 24', så må vi se om det er godt håndværk vi kan have siddende på vore både.
Jeg skriver igen, så snart jeg har noget fra manden.
mvh Erik

Vanter og stag, hvor hårdt spænder du

Placering

55° 34' 16.8852" N, 10° 8' 5.5968" E

Det er ved at være tæt på, ja Granada'en skal i vandet, og da jeg ikke er så dus med sejlbåde, så er jeg nød til lige at hører hvor hårdt i spænder jeres stag og vanter, og hvordan måler i bespændingen?
Jeg har set mange sætte deres mast, rette den ind efter linien på agter-staget og så rykke lidt i wirene, for at tjekke om de har fået nok, og så var der ikke mere i det.
MEN, gør i andre også sådan?
For der findes jo fine instrumenter og værktøjer til disse opgaver....

Polering af fribord

Placering

Jeg havde fået flere råd om at jeg skulle vandslibe min båd med korn 1000, og det er jeg så startet på, men det er en stor omgang, det gør jo ikke så meget, når jeg kan se at det virkelig rykker alt det afblegede farve væk, så nu er det kun at slibe de sidste 75% af udv. fribord, og derefter en ordentlig gang maskinpolering og til slut en gang voks. Skal nok prøve at oploade et par billeder
Det bliver konge, og den kommer til at ligne en nymalet båd, glæder mig MEGET til vi skal i vandet igen.

God arbejdslyst og god sejlsommer til alle.

det færdige resultat

Billede: 

vådslib af granada

Billede: 

Polering af Granadaen

Er der en der ligger inde med en god ide til polering af min meget matte Granada, jeg er frisk på flere omgange afrensning og polering, men det må selvfølgelig meget gerne være let Wink