Sejlnet.dk

Back Home

Her udveksler vi blandt andet inspiration og idéer til tursejlads. Hvad du sejler i, hvor meget, og hvornår er ikke afgørende, der er plads til alle sejlere.

Billede: 

Køber båd i Holland, nogen der kan hjælpe?

Placering

59° 13' 45.7176" N, 12° 45' 23.4" E

Hejsa. Jeg er en ung gut på snart 24 som har taget en beslutning om at købe en båd til at bo i, delvist nu men permanent når jeg skal til Norge og arbejde i 2018. Jeg har forelsket mig i to både jeg skal se d. 12 maj. Den ene er en van Rijn 15 meter lang, 4 meter bred, 1,5 meter dybdegang, og 15 tons. Den har en daf motor med små 120 hk (stærkt sejler den ikke)

Den anden er min absolut ynglings, samme mål stortset, men med kun 105 hk og hele 28 tons grundet flybrigde lavet af overdækket stål også.

Er det overhovedet muligt at sejle dem hjem til Danmark med de få heste i vores vand?

Køber båd i Holland, nogen der kan hjælpe?

Placering

Hejsa. Jeg er en ung gut på snart 24 som har taget en beslutning om at købe en båd til at bo i, delvist nu men permanent når jeg skal til Norge og arbejde i 2018. Jeg har forelsket mig i to både jeg skal se d. 12 maj. Den ene er en van Rijn 15 meter lang, 4 meter bred, 1,5 meter dybdegang, og 15 tons. Den har en daf motor med små 120 hk (stærkt sejler den ikke)

Den anden er min absolut ynglings, samme mål stortset, men med kun 105 hk og hele 28 tons grundet flybrigde lavet af overdækket stål også.

Er det overhovedet muligt at sejle dem hjem til Danmark med de få heste i vores vand?

Hvordan passeres Sjællands Odde

Hej i gruppen
Er der nogen som kan sige mig hvordan man passerer Sjællands Odde?
Jeg har ikke så meget erfaring, men jeg kan se der er et skydeområdet som man måske kan passere inden om, og så tænker jeg at man kan passere inderrevet på ydersiden.
Er det en god rute? Eller er det andet jeg skal være opmærksom på ?
På forhånd tak
Lennart

Weekendtur i Øresund

Hej,
Jeg skal sejle en lille tur til Sverige d.16-17 juli. Tænker at sejle fra Svanemøllen Havn til Malmö og overnatte og derefter finde en strand hvor man kan ankre og bade fra. Til slut sejle hjem til Svanemøllen igen om eftermiddagen. Så til spørgsmålene:

1) Hvilken havn kan I anbefale i Malmö? Vi er ca. 28-33 år gamle, ingen børn.

2) Hvilket område i Øresund kunne være fint at besøge for en sandstrand og ankermulighed/fortøjning, samt i afstand til forhold til at komme dertil fra Malmö og hjem til DK inden aftensmad?

Båd til langtur

Vi er en familie på 4 som overvejer at sejle en længere tur (12 md), og leder derfor efter en brugt båd som er egnet til langtur.

Budget er ca 200.000.

Vi har set på disse 3:

- Hallberg-Rassy 31 Monsun (1977)
- Najad 34 (1976)
- Sagitta 35 (1973)

Er der nogen som har erfaring med at sejle langt i disse både?

Eller kan forslå andre båd i samme prisleje/størrelse.

Køb af båd

Min kone og jeg, går og overvejer at købe båd......Men hvilken en????
Personligt er jeg selv interesseret i en motorbåd, såsom Myra 25/ amerglass 30/ winga 25 osv.
Hvorimod konen er mere lun på en Møn 27, LM 27 osv... altså motorsejler..

Skal lige siges, at vi er total nybegynder på området..
Hvilke skal vi kigge på??

På forhånd tak..

PS: SUPER god side...

Til Middelhavet

Vi skal en tur til Middelhavet med det gode skib "Modi" Catana 45, som tidligere har været over Atlanten og tilbage igen efter besøg i Caribien. Der er rigelig plads til 1 eller 2 gaster i perioden 13 juni til 5. Juli og igen fra 10. August til 1. Oktober med sejlads i Middelhavet i den sidste periode. Er det noget for dig (jer) så lad så ring for en snak om turen, eller send mail til ahaaber@gmail.com

God sejlads
Anker

Inshore sejlertøj - pris/kvalitet?

Placering

55° 23' 7.2672" N, 9° 38' 15.9216" E

Hej alle sejlere!

Vi har lige fået båden i vandet her i weekenden og nu kribler det i hele kroppen for at komme ud på vandet igen (første tur på lørdag med fruen og ungerne)!

Bianca 42 polar

Nogen der ligger inde med oplysninger om Bianca 42's sejpræstationer, også kaldet polar. modtager gerne oplysningerne i et Excel ark. Skal bruges til at uploade i mit vejrkort så jeg kan få en mere nøjagtig sejbeskrivelse ud fra vejr og bådens sejlpræstationer til ruteplan.

Evt. oplysning om bådmodeller der har tilnærmelsesværdig samme egenskaber!

VH
Søren Holst

Hvilken vej til Strib og Århus

Hej i gruppen.

Vi har netop købt en 32 Fod sejlbåd som ligger i Gilleleje og vil gerne på en sejltur til Strib ved Fredericia.

Jeg har masser af sejler-erfaring med motorbåd, men ikke så meget erfaring med sejlbåde.

Vi skal til at lægge en rute, og mit umiddelbare rutevalg ville være at tage turen omkring Odden, men et par erfarende sejlere har fortalt mig at turen omkring Odden ikke er god med den (7-8ms) vesten-vind vi har lige fortiden.

Hvad må vindhastigheden være hvis det skal være en hyggelig tur omkring Odden, 1-2ms, 2-3ms, 3-4.

Sommerferien går til den Svenske Skærgård Østsiden.

Placering

55° 38' 34.5048" N, 12° 39' 0.252" E

Hej alle sejlerfolk Smile

Når jeg vil høre om der er nogle som ligger inde med tips over østsiden af sverige.
Vi skal først en tur til Bornholm som vi var på sidste år, det var så fantastisk af vi lige snupper en uge der over.
Derefter har vi tænkt os at tage et langt huk og sejle op omkring Karlskrona, jeg har hørt at der starter skærgården lidt.

Jeg har været som barn 4 gange på de kanter, men nu skal jeg selv med min familie, og kender idet? så kan man ikke huske det hele.Smile

Sommeren 2015

Hej sejlervenner

Jeg tænker at vi tager et smut til Bergen i sommer. Vi har 3 uger, og det tager ca 2 døgn at sejle til Bergen fra vores plads ved bro 15 i Struer, så det går lige, hvis vi også skal have tid til at se lidt i området omkring Bergen.

Hvis vejret ikke er til Nordsøen i juli, tænker jeg det måske bliver en tur til Læsø og Anholt. Det har vi ikke været endnu.

Er der nogen, der har gode idéer til sommerferie-destinationer?
Hvor sejler I hen?

Med sejlerhilsen
Henning

Fanny II Eideren 2014 Rendsburg-Friedrichstadt

Dette afsnit går med Fanny II fra Rendsburg til Friedrichstadt. Rendsburg er et besøg værd. Den gamle bydel med torvet, de omkringliggende smalle gader og stræder, det gamle rådhus med rådhusklokkerne, parkanlæget omkring den gamle Eiderarm. Jo der er nok at se på. En attraktion man ikke skal springe over er svævefærgen som hænger under jernbanebroen. Det er gratis at blive fragtet over NOK= Nord Ostsee Kanal som den officielt hedder. Ca 500m fra svævefærgen fører en fodgængertunnel under kanalen en tilbage til byen. Lidt historie og fakta om byen kan læses på følgende link.

Placering

Danmark
54° 14' 15.4464" N, 9° 54' 19.6452" E

Sommertogt 2014 til Friedrichstadt. Sønderborg- Kappeln

Del 2. Sønderborg Kappeln. Efter en god ringriderfest fortsætter Fanny II til Kappeln hvor jeg som altid lægger til ved AYC.= Arnis Yacht Club, som har en god restaurent med klublokale. De sanitære forhåld er altid i top. Ret efter AYC ligger Oldtimer havnen med de gamle træskibe. Her må alle lægge til hvis der ellers er plads. Kappeln er en interessant gammel by med gode handelsmuligheder. Røgeriet Föh er et must at besøge. Det ses fra havnen med sine tre skorstene med ordene AAL.

Placering

Tyskland
54° 38' 40.5528" N, 9° 52' 20.9928" E

Sommertur til Norges skærgård i 2014

SIkke en sommer!
2014 kan vist kun overgås af 2015 hvad angår vejr.
Vi havde endnu engang en fantastisk sommer i Norge. Denne gang sejlede vi direkte fra Struer til Stavanger. Det to 36 timer, og de fleste af dem var for mortor. Hedebølge i Norge og friske rejer til hvidvinen.
Smukt var det!
Se billeder her: http://smilla.brittoghenning.dk/#!album-8

Med løftet sekstant!
Henning

Placering

Danmark
59° 8' 41.8272" N, 5° 30' 0.1116" E

København-Bornholm

Hej.

Vi er 2 kammerater som overvejer at sejle til bornholm i en 20 fod´s sejlbåd. Vores sejl er i stykker, så vi vil bruge vores 5 hk påhængsmotor.

Er der nogen her som ved om det overhovedet er muligt, eller om det er for uansvarligt?

DBH Mads

Links til vores private Sejlerhjemmesider

Hej med jer..

Som ny sejler (2013) har jeg pjøjet internette gennem for at finde brugbare tips og triks for familier på vandet. Jeg har ledt efter madlavning ombord, jeg har ledt efter tøj, jeg har ledt efter ordforklaringer ol. Jeg tror snart ikke der den ting jeg ikke har søgt på.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at se jeres private hjemmesider. Med jeres historier på, hvor i har sejlet, hvor i skal hen, hvordan i har fået jeres teenagere til at synes godt om sejlads i ferien (stort tema her), hvor sejler i hen til sommer osv.

Flotillesejlads til Baltikum

Hvis der nogle her som kunne tænke sig noget langtursejlads erfaring den kommende sommer, så arrangere jeg en flotillesejlads til Baltikum. Vi sejler direkte til Tallin (ca. 500 sømil), så der skal regnes med 4 dage på åben hav. Der er mulighed for bailout på bornholm, gotland evt letland undervejs hvis det bliver for meget. Turen hjem foregår ved kystsejlads langs estland, letland, litauen, polen, tyskland (evt. kaliningrad). Jeg er tursejler konsulent for Dansk sejlunion og denne flotille foregår i Sejlunions regi.

Sikke en sommer sejlads

Sikke en sommer, alle er sikkert enige.

Sikke en eventyrs sejlads/ ejse i forskellige kulturer, sprog, blandt venlige åbne hjælpsomme mennesker, natur, varme, mad og drikke, udfordringer, afslapning, sprog, valuta, historie, grænse kontroller, havne, andre sejlere, forventningsoverskridende oplevelse, ........ alle myter om røvere, overfald, farer der lurer rundt om hvert hjørne, fordomme om mennesker og nationaliteter kan jeg afkræfte, jeg mødte ikke en eneste.
Du kan se min gennemførte sejlads her:

http://goo.gl/maps/WCASR
De blå streger er bus/ togrejser.