Sejlnet.dk

Back Home

Dageløkke Lystbådehavn

4
Gennemsnit: 4 (5 stemmer)

Placering

Dageløkke Havn 7
Tranekær 5953
Danmark
55° 3' 45.6516" N, 10° 51' 43.3872" E

File 1370

Hyggelig lille havn er meget beskrivende for Dageløkke havn. Dageløkke Havn er beliggende på Langelands nordlige vestkyst imellem Lohals og Rudkøbing. Her er en havn, hvor miljø og bolværk i en skøn forening danner rammen om den moderne marina, som her byder dig og din båd hjertelig velkommen.

I Dageløkke havn er du tæt på naturen, men du har alligevel gode indkøbsmuligheder i en kiosk, og holder du af frisk fisk, er du velkommen i havnens fiskehandel, der er åbent dagligt.

Desuden har havnen stillet en "sejlerstue" til rådighed, hvor de sejlende gæster og andre kan samles til hyggeligt samvær, mens man nyder udsigten over havnen og vandet mellem Fyn og Langeland.

Der er cirka 7 kilometer til Tranekær slot, der er en af Danmarks ældeste middelalderborge. Tranekær Slot er placeret højt på en banke, og derfra er der udsigt over Tranekær og store dele af Nordlangeland. Slottet tilhører slægten Ahlefeldt-Laurvig og kan dateres tilbage til 1200 tallet. Slottet har været ombygget mange gange og er et af Danmarks ældst beboede slotte. Der er ikke offentlig adgang til slottet, men derimod til den omliggende slotspark.

Comments

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.

En dårlig oplevelse

En dårlig oplevelse havnemæssigt, havnen syntes hyggelig ved anduvning, men ved nærmere eftersyn er den slidt og dårligt vedligeholdt. Toiletterne er uhumske og bliver sjældent gjort rent, i det døgn vi var der blev der ikke gjort rent. Bade rummene er fællesbadning 4 stk. brusekabiner med forhæng og møntindkast ved indgangsdøren til baderummet. Havnen annoncerer med at have en købmand, han er næsten ikke eksisterende, her kan købes øl, vand, is og morgenbrød, man skal ikke regne med at kunne købe ind til en grillaften på kajen. nærmeste større indkøbsmulighed ligger 8 km. væk.
Ellers er havnen som annonceret i beskrivelsen af havnen.

    Ups, Karsten Karlsson`s

    Ups, Karsten Karlsson`s kritik er noget hård. Dageløkke havn er en af de hyggelige gammeldagse havne, ikke noget med en oversmart og dyr marina. Jeg har haft båd i Dageløkke i 6 år og er begejstret for havnen. Toiletterne har jeg altid set i god stand. Indrømmet købmanden er beskeden, men hvad kan man vente af en så lille havn. Havnens sejlere er hjælpsomme og hyggelige, her er der hjerterum. Dageløkke havn er en lille perle.