Sejlnet.dk

Back Home
Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Glyngøre Havn, sidst redigeret af wsj den 26/11/2018 - 23:36

Glyngøre Havn

5
Gennemsnit: 5 (2 stemmer)
Havnens telefonnummer: 
40 82 91 25

Placering

Færgevej 7
Roslev 7870
Danmark
56° 45' 49.3668" N, 8° 51' 56.1096" E
Havnepenge: 

2018:
Alle både: 120 kr. / døgn
Frihavn 60 kr. / døgn.
Havneafgiften er inklusiv bad, el og internet.
Havnepengene betales ved brug af kuvert som lægges i postkassen eller opkræves ved bådene. Kuverter findes ved opslagstavlen i klubhuset.
Bad i klubhus er gratis, men der er kun et! Der er et andet bad på havnen, det koster 20,- pr. bad.

Antal havnepladser: 
100
Frihavn: 
Frihavn
Blå flag: 
Blåt flag

Glyngøre Havn er placeret ved Salling Sund i Limfjorden. Havnen blev grundlagt i 1872. Havnen er en kombineret fiskeri- og lystbådehavn, men det anbefales at bruge lystbådehavnen, hvis man er gæstesejler.

Toiletter og bad findes i klubhuset. Man er velkommen til at bruge klubhusets øvrige faciliteter. Der findes gratis trådløst Internet på havnen for gæstesejlere. Internettet hedder Glyngore 1, og adgangskoden fåes ved henvendelse til havnefogeden.

Sallingsund Sejlklub har hjemhavn i Glyngøre havn.

Seværdigheder

Glyngøre Museum har en større udstilling omkring fiskeri i Limfjorden. Udstillingen viser udviklingen i fiskeriet ved Limfjorden fra landdragningslav til industrifiskeri. Der udover har museet en udstillingen om jernbaner, signallygter og togbænke. Det koster 25 kroner for voksne i entré - børn kommer gratis ind.

Jesperhus Blomsterpark byder på oplevelser for hele familien. Blomsterparken er med sine 8 hektar Nordeuropas største Blomsterpark. Oplev parken med blomster, dyrene i Jungle Zoo, spændingen i piratland og det vilde westernland. Se, føl og mærk et sandt inferno af farver og skulpturer. Mulighederne er mange i blomsterparken, hvor der også er et stort badeland.

Glyngøre Kirke er Sallings yngste kirke. Kirken er tegnet af arkitekt Charles Jensen fra Brønderslev, og blev indviet 13. april 1919. Lidt nordvest for kirken står en mindesten over de lokale søfolk, der mistede livet på havet under anden verdenskrig.

Besejling: 
Glyngøre havn kan anløbes døgnet rundt. Salling Sund er fyrbelyst, og man følger den hvide vinkel fra Glyngøre fyr. På havnen er venstre molearm belyst med et grønt fyr. Strømmen i Salling Sund skifter cirka hver 6. time. Hvis vejret er roligt, kan du fint anløbe havnen. Hvis der er stærk blæst, kan strømme løbe med 2 knob, og der skal udvises opmærksomhed, når havnen anløbes. Der er en fartbegrænsning på 3 knob i havnebassinet.

Comments

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.

Som så mange andre steder

Som så mange andre steder virker det trådløse internet ikke. Man kan godt få forbindelse til nettet, hvis man på en eller anden måde kan få fat i koden, men der er ingen forbindelse til internettet!
Frihavns afgift på 60,- / døgn er jo helt horribelt og 20,- for et bad må også siges at være betalt.
Men der er en rigtigt god Super Brugs tæt på havnen.