Sejlnet.dk

Back Home

Hjarnø Havn

4
Gennemsnit: 4 (2 stemmer)

Placering

Øster Kirkevej 5
Horsens 8700
Danmark
55° 49' 20.82" N, 10° 3' 49.7628" E

Hjarnø ligger ved udmundingen af Horsens Fjord. Øen har i dag cirka 100 fastboende. Havnen benyttes af færgen til snaptun. Ligeved siden af færgehavnen er der blevet opført en bådehavn til lystbåde. Gæstesejlere er velkommen til at benytte frie pladser.

Der afgår færge til Snaptun cirka 25 gange i døgnet - overfarten tager cirka 7 minutter. Der findes en café på øen, der har åbent i sommermånederne - caféen hedder Den Gamle Smeide. Dagligvarer kan købes på Hjarnø Campingplads, der har et mindre dagligvareudvalg. Det er også muligt at få vaske og tørret tøj på campingpladsen.

Seværdigheder

Der er fine badestrande og mulighed for gode vandreture på Hjarnø. På øens sydlige del er der en række afmærkede stier og veje, der giver mulighed for afvekslende ture.

Hjarnø kirke er en lille hvidkalkede kirke, der ligger smukt ned til stranden umiddelbart øst for færgelejet. Kirken er opført i 1500-tallet. Kirkeskibet i Hjarnøkirke er et vikingeskib, hvilket er lidt usædvanligt i en dansk kirke. Kirken er åben i dagtimerne.

File 3593

Hjarnøs lille kirke

Comments

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.

(Ingen titel)

File 11319