Sejlnet.dk

Back Home
Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Kalundborg Marina, sidst redigeret af wsj den 30/03/2019 - 02:47

Kalundborg Marina

0
Havnens telefonnummer: 
30 30 24 75

Placering

Vestre Havnevej 9
Kalundborg 4400
Danmark
55° 40' 40.8" N, 11° 4' 58.8" E
Havnepenge: 

2019:
0 - 11,99 m: 144,- / døgn.
12 - 19,99 m: 177,- / døgn.
Over 20,00 m: 279,- /døgn.
Frihavnsordningen: 25,- / døgn.
El og bad betales separat - betaling forventes udført senest 1 time efter ankomst i Cash Loader midt på grå bygning for enden af bassin 2.

Antal havnepladser: 
150
Frihavn: 
Frihavn
Blå flag: 
Nej

Kalundborg Marina (også kaldet Kalundborg Vesthavn) ligger helt tæt på den gamle bymidte og er derfor et godt alternativ til den større Gisseløre Lystbådehavn, hvor der er noget længere ind til byen.

Seværdigheder

File 6904

I Kalundborg Museums have (Adelgade 23) kan man se en model af det middelalderlige Kalundborg. Det er også muligt at gå på opdagelse i den midderalderlige have, hvor man også kan nyde medbragt mad.

Vor Frue Kirke i Kalundborg er enestående i verden. Det er en 5-tårnede kirke, hvis grundplan er et græsk kors, hvor hver af de fire korsarme afsluttes med et tårn, og det femte tårn rejser sig, hvilende på fire granitsøjler, over kirkens midtpunkt. Kirkens borgagtige udseende skyldes ikke, at den har været led i byens forsvar, men det skal lede tanken hen på Det himmelske Jerusalem, hvor Gud og mennesker, ifølge Bibelen, ved tidernes ende skal bo sammen. I Middelalderen forestillede man sig nemlig Det himmelske Jerusalem som en befæstet by med fem tårne.

Besejling: 
Kalundborg Marina kan besejles døgnet rundt. Ved indsejling til Kalundborg Marina (Vesthavnen), bør den officielle bagbordsafmærkning ved Samsøfærgelejet respekteres, da der mellem den og den gamle bro, kaldet Estakaden, stadig står gamle pælerester mindre end en halv meter under havoverfladen. Havnen kan være ret urolig, da der er meget trafik med færger, lodsbåd m.m. derfor opfordres det til ikke at ligge for tæt på broen, samt have nogle forsvarlige fortøjninger.