Sejlnet.dk

Back Home

Marbæk Lystbådehavn

3.333335
Gennemsnit: 3.3 (3 stemmer)
Havnens telefonnummer: 
47 31 20 66

Placering

Strandlystvej 26d
Frederikssund 3600
Danmark
55° 49' 40.1052" N, 12° 3' 41.6736" E
Havnepenge: 

Alle både uanset størrelse koster 80 kroner i døgnet. El koster 20 kroner i døgnet. Medlemmer af frihavnsordningen ligger gratis de første 3 døgn.

Antal havnepladser: 
210
Frihavn: 
Frihavn
Blå flag: 
Blåt flag

Marbæk Lystbådehavn er placeret ved Frederikssund i Roskilde Fjord. Havnen er privatejet. Lige overfor havnen er Frederikssund Lystbådehavn placeret.

Der er cirka 400 meter til nærmeste købmand, der har søndagsåbent. På havnen er der en velassoteret sejlsportsbutik med alt tænkeligt udstyr, og her er det også muligt at købe diesel og benzin med Dankort.

Marbæk Sejl- og motorbådsklub har hjemhavn i Marbæk Lystbådehavn.

Seværdigheder

Frederikssunds vikingespil bliver opført hver sommer lige ved lystbådehavnen.

J.F. Willumsens Museum rummer en stor samling af kunstneren Jens Ferdinan Willumsens værker. Stilmæssigt bevæger Willumsen sig inden for naturalisme, symbolisme og ekspressionisme, men må med sine stærke og udtryksfulde farver siges at have sin helt egen stil. Det koster 50 kroner for voksne i entré, og børn har gratis adgang.

Besejling: 
Marbæk Lystbådehavn kan anløbes døgnet rundt. Fra nord kan havnen kun anløbes indenfor Kronprins Frederiks Bros åbningstid. Anløbes havnen fra nord gennem den gravede rende leder fyrbåker ned til broen. Bredden på broen, hvor man kan sejle igennem er 30 meter, og der er en frihøjde på 3,1 meter. Ønsker man broen åbnet, kan dette gøres hver halve eller hele time fra klokken 9.00 til 30 min efter solnedgang - der er undtagelser i myldretrafikken. Ønsker man broen åben sættes signalflag N. Brovagten kan kontaktes på kanal 16 eller per telefon 47 31 01 47. Det anbefales at passere med motor, idet der kan forekomme stærk strøm i området omkring broen. Det er gratis at få åbnet broen. Der er fuglereservat i Roskilde fjord, hvorfor der er hastighedsbegrænsning på 8 knob. I havnebassinet er der en fartbegrænsning på 3 knob.