Sejlnet.dk

Back Home

Marstal Havn

4.142855
Gennemsnit: 4.1 (7 stemmer)

Placering

Havnepladsen 8
Marstal 5960
Danmark
54° 50' 58.2" N, 10° 31' 30" E

Marstal er placeret på Ærøs sydøstlige del i grænseområdet imellem Det Sydfynske Øhav og og Østersøen med indsejling fra Østersøen i en smal ledefyrsafmærket gravet rende kaldet Marstal Søndre Løb.

Marstal var tidligere en af Danmarks ledende søfartsbyer, og mange skibe har haft hjemhavn i Marstal. Havnen er stadig hjemsted for cirka et halvt hundrede coastere/fragtskibe. Søfarten er stadig byens livsnerve med værfter, rederier og ikke mindst Navigationsskolen, som gennem mere end hundrede år har uddannet navigatører til den danske handelsflåde. Marstal er en hyggelig by med stræder og smalle gader.

Marstal Sejlklub har hjemhavn i Marstal havn.

Seværdigheder

Marstal søfartsmuseum er absolut et besøg værd. Museet fortæller søfarts og Marstal bys historie. Søfartsmuseet har til huse i en gammel skibshandelsbutik. Søfartsmuseet har åbent hver dag i sejlersæsonen.

Marstal kirke byder på ikke mindre end syv kirkeskibe, hvoraf det ældste stammer fra 1738. De syv kirkeskibe vidner om byens tilknytning til havet og søfartens udvikling fra 1700-tallets og frem til i dag.

Comments

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.

Havnepenge 2012: Indtil 9

Havnepenge 2012:
Indtil 9 meter: 105 kr
el: 15 kr.

  Vi gav 125 kr her i 2013 for

  Vi gav 125 kr her i 2013 for under 9 meter for plads, el og vand.
  10 kr er 4 min bad.

   Vi anløb Marstal klokken

   Vi anløb Marstal klokken 00:45 søndag den 8 juni 2014. Målet var at overnatte og købe benzin. Men alt var mere end optaget over alt i havnen,og vi ville ikke vække nogle så sent.
   Jeg hoppede i land ved OK's diesel tank men kun for at finde ud af der intet salg var af benzin. Vi fandt Benzin ved Ebbes bådværft, men her modtager de ikke dankort. Tilbage til båden for at finde vores "nødkontanter" og så kunne der tankes. Ikke den bedste service de har i den retning. Men vi kommer gerne igen for også Marstal havn har meget godt at byde på.

    Derfor havnen var så fuld,

    Derfor havnen var så fuld, der var en pinsetur:

    File 11151

     Go havn, fine faciliteter. Lå

     Go havn, fine faciliteter. Lå lige ved sejlklubbens klubhus hvor de havde en go pizza til aftensmad.Smile

     Hyggelig by med gamle huse osv.

     kommer gerne igen.