Sejlnet.dk

Back Home
Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Ristinge Havn, sidst redigeret af wsj den 02/09/2016 - 18:41

Ristinge Havn

0
Havnens telefonnummer: 
62 56 18 61

Placering

Ristingevej
Humble 5932
Danmark
54° 49' 57.7884" N, 10° 38' 14.9748" E
Havnepenge: 

Både under 8 meter i længden koster 140 kroner i døgnet.
Både mellem 8-10 meter i længden koster 160 kroner i døgnet.
Både over 10 meter i længden koster 180 kroner i døgnet.

Antal havnepladser: 
30
Frihavn: 
Nej
Blå flag: 
Nej

Ristinge havn er placeret i bunden af Ristinge Hale på Langelands sydlige vestkyst. Havnen er også Lollands mindste havn. Havnen er en lille hyggelig jollehavn, der oprindelig var hjemsted for bundgarnsfiskere og rusefiskere.

Det er stadig muligt at købe friskfanget fisk af de lokale fiskere.

Der er mulighed for let proviantering ved Camping & Feriecenter Ristinge - beliggende 1 kilometer fra havnen. Ved større indkøb er der cirka 6 kilometer ind til Humble, hvor der er mulighed for indkøb i Dagli’Brugsen.

Ristinge Havn har gode faciliteter, som det er gratis at benytte. Kode til baderummet får man ved betaling af havneafgiften.

Seværdigheder

Humble Kirke er Danmarks 4. største landsbykirke og har landets ældste kirkeklokke. Der er en rigtig god udsigt oppe fra kirken, der ligger på en bakketop.

Kong Humbles Grav består af 77 store randsten. Langdyssen er 55 meter lang og 9 meter bred. Man har fundet knoglerester fra et menneske og en ko i bunden af gravkammeret. Sagnet om Kong Humble er nævnt af historikeren Saxo i middelalderen, men ingen ved dog sikkert, hvem gravhøjen er rejst for.

Besejling: 
Ristinge havn kan anløbes døgnet rundt, hvis det er lyst og sigtbart vejr. Dog anbefales det ikke at anløbe havnen om natten uden lokalkendskab, idet indsejlingen til havnen er ikke fyrbelyst. Sejlrendens begyndelse er markeret med en hvid stage med rød ballon. Der er udlagt røde og grønne stager med topbetegnelse, der markerer indløbet til havnen. Afmærkningen skal respekteres nøje, idet der er lavvandet udenfor sejlrenden. Der er en fartbegrænsning på 1,5 knob i havnebassinet.