Sejlnet.dk

Back Home

Virksund Lystbådehavn

4.5
Gennemsnit: 4.5 (2 stemmer)

Placering

Sandkrogen 10
Højslev 7840
Danmark
56° 36' 32.2056" N, 9° 17' 28.7844" E

File 2556

Virksund lystbådehavn er placeret på vestsiden af Virksund - cirka 300 meter fra slusen og dæmningen.

I havnens klubhus finder 3 badeværelser med bad og toilet. Desuden et sejlerkøkken til gæstesejlere.

Di­e­sel kan købes ved hen­ven­del­se i kio­sken. Ben­zin og ko­lo­ni­alva­rer kan købes i Sund­strup, der er placeret cirka 2 km øst for hav­nen ad lan­de­vej­en.

Seværdigheder

Den jydske Rosenpark I Aalestrup er bestemt et besøg værd. Parken er anlagt på en skråning ned til Simested å. Parken bestræber sig på at præsentere 1-2 helt nye sorter hvert år og har et udarbejdet katalog, der samtidig kan bruges som bestillingsliste.

File 2551

Den jydske rosenpark i Aalestrup

Parken indeholder desuden en smuk pavillon med café, hvor der i højsæsonen serveres kaffe og tá-selv-bord. Ved søen findes romantisk lysthus og på den anden side af åen er anlagt en staudehave tilpasset ådalens flora. Der er legeplads, hvor børn kan lege.

Ørslev Kloster er en firlænget barok herregård. Nordfløjen er gården er en kirke, og er usædvanlig smukt udsmykket. Havnen og kirken er åben for offentligheden, mens selve herregården idag fungerer som forbydelsessted for kunstnere og studerende.

Comments

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.

Dejlig havn, mange pladser.

Dejlig havn, mange pladser. Havnerestaurant..... , frisk morgenbrød, og så er der jo altid Lovns Bredning at fornøje sig med på turen videre:)