Sejlnet.dk

Back Home

Frihavne har fået ny hjemmeside

5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Bemærk at frihavnsordningen har fået ny hjemmeside (www.frihavne.dk).
Den gamle (www.frihavne.com) er ikke mere opdateret og indeholder et fejlagtigt regelsæt.

Købes: Raymarine MFD

Til brug for installation af opdateringer på mine Raymarine instrumenter vil jeg gerne købe en brugt Raymarine MFD.
Det skal selvfølgelig være en af de modeller der kan det og kortlæser, NMEA 2000 netværk, skærm m.v. skal selvfølgelig virke, men hvis f.eks. GPS ikke virker er det OK!
Powerkabel skal også medfølge.

Terms

Brug Sejlnets havneguide

File 12099

Kære sejler

Sommerferien står for manges vedkommende for døren. Vi håber, at du skal tilbringe mange timer på vandet eller i hyggelige havne. Hvis du skal sejle i hjemmelige eller sydsvenske farvande, så kan du bruge Sejlnets gratis havneguide. Havneguiden findes både til Android og iPhone.

Få styr på, hvad der findes i de forskellige havne, hvad I kan opleve - og hvor langt der er til næste havn fra lige netop jeres position.

Kom med til Sejlnet træf

 

File 5887

Kære sejler

I dagene den 23.-24. maj 2015 afholdes der Sejlnet Træf i Juelsminde. Vi håber, at rigtig mange af jer brugere på

Sejlnet har lyst til at kigge forbi. Det er helt i orden at tage bilen, hvis man ikke kan nå at sejle til Juelsminde.

Der findes flere gode overnatningsmuligheder i Juelsminde og omegn.

Sommeren er igang :-)

File 9950

Kære sejlervenner

Først et rigtigt hjerteligt tak til alle der kiggede forbi Juelsminde Havn til Sejlnet træf 2013. Der blev spist og hygget til den store guldmedajle

File 10170

Fællesspisning på terrassen

File 10171

Og der blev gjort et par rigtigt gode handler på HOs auktion

Husk Sejlnet træf i den kommende weekend

File 9950

Kære sejler

I denne kommende weekend afholdes der Sejlnet træf i Juelsminde. Vi håber, at rigtig mange af jer brugere på Sejlnet har lyst til at kigge forbi. Det er helt i orden at tage bilen, hvis man ikke kan nå at sejle til Juelsminde. Jeg skal være den første til at indrømme, at min båd først kom i vandet i går, og vi ikke kommer sejlende.

Gas om bord

Flaskegas i lystbåde

Gas er ideelt til enerigiforsyning i både. Den er kompakt, nem at transportere og velegnet til både badlavning og opvarmning. Gas til opvarmning kræver komplicerede systemer og har en restriktion på 6 kilo gas om bord. Gassen er desværre ikke ufarlig, så her kommer lidt gode råd fra sikkerhedsstyrelsen.

Sikker fritid med flaskegas

Tips og råd om havnemanøvrer

Sejlersæsonen står for døren, og det bliver rart at komme ud at sejle igen efter en lang vinter. Havnemanøvrer er et sted hvor sejlere kigger grundigt på hinanden, og hvor vi sejler også viser os fra vores mest hjælpsomme side. Hvert år kommer der heldigvis nye sejlere på vandet, og dette indlæg er ment som en hjælp til at komme godt igang med havnemanøvrerne. Det er ved havnemanøvrerne, hvor risikoen er størst for, at du laver skader på din eller andres fartøjer. 

Ved at følge disse simple råd og tips vil du få en god start.

Forårsklargøring del 4: Rig, sejl og grej

Så er vi nået til sidste del af forårsklargøringen. Rig sejl og grej. Tidligere i denne serie har vi kikket på Skrog, dæk og rorMotor og brændstofEl, sanitet og gas. Kik på første del for at få fremgangsmåden forklaret. 

Forårsklargøring del 3: El, sanitet og gas

Så er vi nået til el, sanitet og gas i serien om klargøring af din båd. Idé og metode er beskrevet i indledningen til første artikel "Forårsklargøring, Skrog, dæk og ror